Хочуть заборонити нічний продаж алкоголю в об’єктах дорожнього сервісу

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №4306  від 25.03.2016 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження додаткових обмежень при реалізації алкогольних напоїв та вдосконалення положень, що встановлюють відповідальність за порушення правил торгівлі алкогольними напоями чи тютюновими виробами)”, яким передбачається встановити обмеження на реалізацію пива у МАФах та торгових об’єктах, що мають площу менше 20 кв. метрів. А також заборонити продаж алкогольних напоїв у нічний час та на об’єктах дорожнього сервісу. Про це пише Закон і Бізнес.

Таким чином, проектом пропонується заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів:

  • у період з 22:00 до 08:00 (крім закладів ресторанного господарства);
  • у дні державних свят з 18:00 до 08:00 (для пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових);
  • на об’єктах дорожнього сервісу, що є складовими міжнародних та національних автомобільних доріг загального користування (крім закладів ресторанного господарства, розташованих в приміщеннях таких об’єктів дорожнього сервісу) за межами населенихпунктів (для пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових);
  • на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках, пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових.

За словами авторів законопроекту, ці зміни зменшать обсяг споживання алкогольних напоїв, скоротять правопорушення, що вчинюються у стані алкогольного сп’яніння та обмежать вживання алкоголю серед неповнолітніх.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *