Податківці повідомили, які відомості має містити довідка про доходи

У ДФС роз’яснюють, що крім загальної інформації про фізичну особу, у довідці про отримані доходи обов’язково має бути зазначена сума нарахованого оподаткованого доходу, розмір та сума податкової соціальної пільги, а також інші додаткові відомості, пише Дебет-Кредит.

Таким чином, платники податку мають пред’являти документи та відомості, пов’язані із виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, а також обчисленням і сплатою податку. Крім цього, особи мають відповідними документами підтверджувати достовірність відомостей, які містяться у податковій декларації з цього податку.

Разом з тим особи, які мають статус податкових агентів, мають подавати на вимогу платника податку відомості про суму виплаченого на його користь доходу, а також суму застосованих соціальних податкових пільг та суму отриманого податку.

Зазначено, що оскільки затвердженої форми довідки про доходи немає, відповідна довідка надається у довільній формі. У документі крім загальної інформації про фізособу обов’язково зазначається:

  • сума нарахованого оподатковуваного доходу (помісячно та загальною сумою);
  • розмір та сума податкової соціальної пільги;
  • сума нарахованого та утриманого єдиного соціального внеску;
  • сума нарахованого та утриманого податку на доходи фізичних осіб;
  • сума нарахованого та утриманого військового збору.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *