Мінрегіон і МОЗ презентували реформу системи охорони здоров’я

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  спільно з Міністерством охорони здоров’я розробили концепцію впровадження медичних послуг в об’єднаних територіальних громадах в контексті децентралізації. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Планується визначити остаточний механізм, щоб на 2017 рік бюджет затверджувався вже в рамках прийнятої концепції, метою якої є модернізація медичної інфраструктури, а також перехід на оптимальну модель надання медичних послуг в країні, створення єдиного медичного простору, де пацієнт може отримати якісну послугу в будь-якому місці країни.

Крім того відомо, що в цьому році об’єднані громади отримають можливість самостійно розвивати систему надання первинної медичної допомоги на своїй території. Вони зможуть самостійно або у співпраці створювати центри надання первинної медико-санітарної допомоги, користуватися послугами лікарів загальної практики – сімейних лікарів, які здійснюють госпдіяльність з медичної практики як ФОП. Відповідний наказ Міністерства охорони здоров’я вже підписаний і знаходиться на реєстрації.

Також, найближчим часом з’явиться і методика формування мережі вторинної ланки охорони здоров’я – госпітальних округів. Після цього має бути прийнято постанову уряду про склад госпітальних округів, внесені зміни до Бюджетного кодексу в частині фінансування програм надання вторинної медичної допомоги, а також зміни до Основ законодавства про охорону здоров’я в частині управління госпітальними округами.

Читайте також: Українське законодавство “дозволяє” школярам курити електронні сигарети

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *