Внесено зміни до порядку реєстрації та ліцензування банків

Постановою № 261 НБУ вніс зміни до Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів, повідомляє ЮрЛига.

Зокрема, уточнено вимоги стосовно ділової репутації, а також банкам надано право звертатися до регулятора з клопотанням про незастосування до особи, яку мають призначити керівником цього банку, окремих ознак відсутності бездоганної ділової репутації. Повідомляється, що ця процедура була ініційована як реакція на значне обмеження доступу до банківського сектора особам, які були керівниками неплатоспроможних або ліквідованих банків.

У НБУ запевняють, для розгляду питання по кожній особі будуть залучатися підрозділи служби банківського нагляду НБУ та Фонд гарантування вкладів, а остаточне рішення прийматиме Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем. Таким чином, керівники банків-банкротів зможуть знову керувати фінустановами.

Змінами також:

  • визначено перелік документів, які подаються банком у випадку збільшення статутного капіталу за рахунок коштів, залучених на умовах субординованого боргу;
  • визначено нову форму повідомлення про проведення державної реєстрації змін в статут банку;
  • доповнено перелік осіб, по відношенню до яких НБУ здійснює контроль за відповідністю їх ділової репутації вимогам чинного законодавства протягом всього часу їх перебування на посаді керівників банків;
  • уточнено порядок оцінки фінансового стану фізичних осіб.

Читайте також: Оплата штрафу в кредит – нова послуга для клієнтів ПриватБанку

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *