З 20 квітня запрацюють територіальні управління Держпродспоживслужби

На Урядовому порталі повідомляється, що з 20 квітня замість регіональних представництв Держветфітослужби, Держспоживінспекції та Держцінінспекції, що ліквідуються та реорганізовуються, розпочнуть роботу територіальні управління Держпродспоживслужби.

Відомо, що наразі завершується робота із відкриттям мережі рахунків регіональних органів служби в Держказначействі, і вже у квітні співробітники отримають зарплату в Держпродспоживслужбі. За словами Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи, питання фінансування є найбільш гострим для Держпродспоживслужби, оскільки під час формування державного бюджету на 2016 рік не було передбачено фіксування новоствореної служби.

“Останні два тижні перед новим роком бюджет перекроювали. Паралельно напрацьовувалися зміни до Податкового кодексу. У цьому форматі було складно комунікувати про виділення фінансування Держпродспоживслужби окремим рядком. Крім того, ми не хотіли поспішати, щоб правильно прорахувати фінансові потреби служби. Фінансування становить понад мільярд гривень. Але це не тільки зарплата, а й фінансування бюджетних установ, які беруть участь в системі контролю, причому частково через спецфонд”, –  наголосив Володимир Лапа.

Він додав, що зараз керівники територіальних органів отримали доручення підготувати інформацію про наявність та стан приміщень, у яких вони будуть працювати. За попередніми даними у 30% областей є приміщення, у деяких об’єднати службу в одному приміщенні буде складно, є й такі області, де доведеться вирішувати питання з пошуком приміщення.

“У будь-якому випадку майновий аудит – один з наших пріоритетів. Плануємо провести його в найближчі три місяці”, – сказав Володимир Лапа.

Читайте також: КМДА заборонила продаж алкоголю у столичних МАФах

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *