Міністр освіти розповіла про те, як будуть видавати атестати випускникам

У Міносвіти було проведено нараду, на якій обговорювалося  питання щодо виготовлення атестатів та свідоцтв для випускників 9 та 11 класів. Було прийнято рішення повернутися до перевіреної процедурі видачі атестатів, про що на своій сторінці у Facebook повідомила новий міністр освіти Лілія Гриневич.

“Є реальна загроза не видати вчасно документи випускникам. Місяць тому МОН раптово змінило електронну базу, в яку повинні вноситися дані про випускників для подальшого друку документів. Що з’ясувалося на нараді: нова база даних не пройшла тестування; не сертифікована; немає підтвердження, що в ній будуть захищені персональні дані випускників; немає гарантії, що база витримає навантаження, коли до неї будуть звертатися тисячі шкіл”, – пише Гриневич

Крім того, вона зазначає, що при роботі з цією базою атестати випускникам можуть бути видані не раніше липня.

“Безумовно, ми не можемо цього допустити. Ми змушені повернутися до перевіреної процедурі і зробити все можливе, щоб всі діти вчасно отримали свої документи. І ми обіцяємо, що атестати і свідоцтва будуть видані вчасно, щоб діти не мали проблем з подачею документів на вступну кампанію. Вартість документів буде значно дешевше “, – повідомила міністр.

Читайте також: Чи залишиться в Україні безкоштовна вища освіта?

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *