Єврокомісія офіційно запропонувала Україні впровадження безвізового режиму

Єврокомісія на законодавчому рівні внесла пропозицію до Європарламенту та Ради ЄС щодо візової лібералізації  для України, пише портал delo.ua з посиланням на відповідний документ на сайті Єврокомісії.

Відомо, що протягом одного-двох місяців офіційна пропозиція Єврокомісії буде проходити процедуру узгодження між країнами-членами Євросоюзу, в Європарламенті та повинна бути затверджена Радою ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки. Тому, очікується, що рішення вступить у силу тільки влітку, орієнтовно – у липні.

“Комісія взяла на себе зобов’язання ввести безвізовий режим для подорожей на короткий термін до Європейського Союзу громадянам України, які мають біометричні паспорти, оскільки всі цільові показники, встановлені в планом дій для візової лібералізації, були виконані українським урядом”, – зазначається в документі.

Зазначимо, що діалог щодо лібералізації візового режиму між ЄС і Україною був запущений в жовтні 2008 року, а в листопаді 2010 року Європейська комісія представила українському уряду план дій для візової лібералізації.

Дивіться також: Інфографіка. Безвізовий режим: нові правиля для українців

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *