Мін’юст хоче залучати іноземних суддів до судових процесів в Україні

Міністерство юстиції пропонує під час проведення судової реформи, яка буде проходити протягом двох років, залучати до процесу іноземних суддів. Про це пише портал Українське право з посиланням на повідомлення Міністра юстиції Павла Петренка.

«Є така пропозиція, що на цей період часу ми зробили спеціалізовані антикорупційні суди, які розслідували б справи, підвідомчі НАБУ, і комерційні суди з залученням іноземців. За бажанням сторони можна буде тоді залучати до судового процесу іноземців, арбітрів для того, щоб отримати більший рівень легітимності цього рішення. На період, поки ми не перезавантажимо нашу національну судову систему», – зазначив Міністр.

Крім того, Павло Петренко наголосив, що сподівається на підтримку Парламенту у проведенні судової реформи. Він повідомив, що наразі українську судова система є найдорожчою, найскладнішою, порівняно з країнами ЄС, і  в той же час найменш ефективною. Тому, в першу чергу реформа судової системи передбачає її спрощення.

Нагадаємо, що минулого тижня Національна асоціація адвокатів України підготувала для адвокатів пам’ятку про судово-експертну діяльність.

Читайте також: Київське правосуддя проти правосуддя по-одеськи.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *