Хочуть обмежити продаж ароматизованих та електронних сигарет

До Верховної Ради подано законопроект № 4507 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання виробництва та обігу тютюнових виробів та електронних сигарет з метою зменшення їх привабливості”, який має на меті мінімізувати  куріння серед неповнолітніх та удосконалити державне регулювання у тютюновій галузі. Про це пише ЮрЛига.

Законопроектом пропонується заборонити реалізацію сигарет з смаковими добавками і ароматизаторами. Зокрема, у документі міститься список смакових добавок, що дозволить контролювати торгівлю тютюновими виробами.

Крім того, буде введено ліцензування виробництва та імпорту електронних сигарет, обмеження їх реклами. Також планують значно скоротити точки реалізації електронних сигарет та перелік осіб, яким ці сигарети можуть бути продані. Куріння електронних сигарет буде заборонено в в лікарнях, школах, університетах, на дитячих майданчиках, в приміщеннях, на території спортивних установ, в підземних переходах, у транспорті, в кафе і ресторанах, а також в ряді інших місць.

Автори законопроекту також пропонують збільшити штрафні санкції у 4-5 разів за порушення законодавства у тютюновій галузі і чітко визначити розміри штрафів за такі правопорушення.

Читайте також: Українське законодавство “дозволяє” школярам курити електронні сигарети.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *