Оподаткування доходу від продажу квартири: пояснює ДФС

Державна фіскальна служба у своєму листі № 3962 / П / 99-99-17-03-03-14 від 18.04.2016 року пояснила аспекти оподаткування доходу від продажу квартири. Про це пише ЮрЛига.

Зокрема, якщо протягом звітного податкового року фізособа-нерезидент продає квартиру, яка належить йому більше 3-х років, то дохід, отриманий від такого продажу, не підлягає оподаткуванню. Це підтверджується п. 172.1 ст. 172 Податкового кодексу:

Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше 1 разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об’єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної ст. 121 Земельного кодексу, і за умови перебування такого майна у власності платника податку понад 3 роки, не оподатковується.

Однак  умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад 3 роки не поширюється на майно, отримане таким платником у спадщину.

Нагадаємо також, що податківці пояснили як правильно оподатковується поставка б/у авто.

Читайте також: У столиці запрацювала служба таксі з автопарком електромобілів.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *