Україна підписала Гаазьку конвенцію про угоди про вибір суду

Міністр юстиції України Павло Петренко підписав від імені України Гаазьку конвенцію про угоди про вибір суду та Протокол про право, яке застосовується до зобов’язань про утримання. Про це повідомляє портал Українське право.

Завдання Конвенції – сприяти розвитку торгівлі та інвестиціям шляхом визнання і допуску до виконання судом іншої держави рішення суду, який обрали сторони в цивільній чи комерційній справі.

За словами Павла Петренка, приєднання України до Конвенції розширить можливості виконання рішень українських судів у цивільних і господарських справах в інших юрисдикціях, зокрема в державах – членах Євросоюзу, що стане ще одним інструментом правового захисту для компаній, що займаються торгівлею з українськими сторонами або інвестують в країну.

Відомо, що на сьогоднішній день 27 країн Європи, а також Європейський Союз і Мексика є сторонами Конвенції, а сполученні Сполучені Штати Америки і Сінгапур знаходяться на стадії ратифікації угоди.

Однак, для забезпечення чіткого застосування Конвенції в Україні ще треба розроблитицілий ряд правових і практичних поправок і узгоджень з огляду на вітчизняне законодавство та судову практику.

Читайте також: Як розглядаються справи у Європейському суді з прав людини: коментар юриста.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *