В Україні можуть заборонити поліетиленові пакети

Народні депутати підтримали петицію “Про заборону на використання і продаж одноразових поліетиленових пакетів”, яка набрала 10 339 голосів (при необхідніх 20 тис.) і розробили проект рішення про звернення до Верховної Ради щодо прийняття законопроекту, який буде забороняти або обмежувати використання поліетиленових пакетів. Про це повідомляє Судебно-юридическая газета.

Управління екології та природних ресурсів виконавчого органу Київради зазначає, що кожного року в Україні на одну людину припадає понад 500 викинутих поліетиленових пакетів. Натомісь у єврпекйських країнах це показник У той час у європейських країнах цей показник у 2,5 рази менший (190 пакетів).

“Зараз Організація Об’єднаних Націй виробила положення про зменшення використання поліетиленових пакетів у своїй Програмі розвитку. Міська влада не може встановити заборону на використання поліетиленових пакетів, оскільки розробка правової бази у відповідній частині не передбачена для органів місцевого самоврядування, оскільки стосується в т.ч. ряду загальних прав підприємців “, – зазначають в Управлінні.

Відомо, що у Верховній Раді України вже розглядають проект закону «Про обмеження виробництва, використання, ввезення та розповсюдження полімерних пакетів», згідно з яким зочуть повністю заборонити використання полімерних пакетів, термін повного фізичного, хімічного, біологічного розщеплення яких перевищує 5 років.

Нагадаємо, що Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи  рекомендує прийняти за основу законопроект, яким передбачається створити в Україні системи роздільного збору, комплексної переробки та утилізації відходів.

Читайте також: Депутати запропонували програму підтримки малого та середнього бізнесу.

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *