У Мінрегіоні презентували концепцію оптимізації влади на районному рівні

Фахівці експертної групи при Мінрегіоні, запропонували бачення майбутньої оптимізації системи територіальної організації влади на районному рівні,  повідомляє прес-центр Мінрегіону.

Зазначають, що в умовах проведення реформи місцевого самоврядування, децентралізації, коли йде процес об’єднання громад, відбувається передача їм значних повноважень, ресурсів і відповідальності, – виникла гостра необхідність переглянути систему територіальної організації влади на рівні районів, яка сьогодні стає неефективною.

Зокрема, концепцією передбачається створення адміністративних округів, що утворюються на базі кількох існуючих районів. Основним критерієм створення майбутніх адміністративних округів повинна стати чисельність населення, яка повинна бути не менше 150 000 жителів.

Центрами таких округів стануть, згідно з концепцією, найбільші міста області. Такий підхід, на думку експерта, дозволить створити 130 ефективних адміністративних округів замість 490 існуючих нині районів. За основу поки взяли райони, але в подальшому цей поділ потрібно буде робити по перспективним планам формування громад областей. Саме громади повинні стати основою для організації територій і для встановлення меж майбутніх адміністративних округів.

Нагадаємо, що набув чинності закон про поіменне голосування в місцевих радах.

Читайте також: НБУ: українські банки зможуть стати приватними акціонерними товариствами.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *