Євросоюз відміняє мобільний роумінг

Євросоюз з 30 квітня 2016 року знизить вартість мобільного роумінгу на території 28 країн-членів ЄС, а з середини червня 2017 року й зовсім скасує його. Про це пише портал delo.ua.

Відомо, що вже з 30 квітня користувачі мобільних пристроїв в Євросюєзі при поїздках до інших країн ЄС будуть доплачувати 5 євроцентів за хвилину вихідного дзвінка, 2 євроцента за відправку смс і 5 євроцентів за мегабайт даних. Таким чином, буде розпочато перехід до повного скасування роумінгу між країнами ЄС і вже з середини червня 2017 року жителі ЄС користуватимуться мобільним зв’язком у себе вдома та в будь-якій іншій країні ЄС.

“Ми виходимо зараз на фінішну пряму до скасування роумінгу в 2017 році. Мова йде не тільки про економію грошей європейцями, а й про зниження бар’єрів на просторі Єдиного цифрового ринку”, –  зазначив заступник голови Єврокомісії Андрус Ансіп.

“Ці норми забезпечують право кожного європейця мати доступ до онлайн-контенту за своїм вибором без втручання чи дискримінації. Вони допоможуть покінчити з фрагментацією єдиного ринку, створять правову визначеність для бізнесу і полегшать його роботу через кордони “, – – додав комісар ЄС Гюнтер Еттінгер.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *