У київському метро можна розрахуватися безконтактними картками “ПРОСТІР”

Жителі столиці та гості Києва можуть розрахуватися за проїзд у столичному метро безконтактними картками національної платіжної системи “Український платіжний простір” (далі – “ПРОСТІР”). Про це пише прес-служба Нацбанку України.

Відтепер можливість оплачувати проїзд у київському метро безготівково прямо на турнікеті мають користувачі карток двох платіжних систем – MasterCard та “ПРОСТІР”.

Презентували запуск безконтактної оплати проїзду картками “ПРОСТІР” на станції “Золоті ворота”. Незабаром картками цієї платіжної системи можна буде розрахуватися на всіх 52 станціях Київського метрополітену.

“Запуск спільного з нашими партнерами проекту з оплати проїзду в метро безконтактними картками “ПРОСТІР” є черговим кроком у напрямі широкого впровадження електронних розрахунків. Розвиток інноваційних зручних та цікавих для споживачів платіжних інструментів дасть змогу сформувати у громадян “безготівкові” звички, що притаманно найрозвиненішим країнам”, – зазначив директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ України Сергій Шацький.

Для того, щоб оплатити проїзд безконтактною карткою, необхідно піднести до платіжного термінала на турнікеті платіжну картку і вартість поїздки буде автоматично сплачено без додаткових комісій.

Читайте також: Оголошено тендер на проектування та будівництво метро на Троєщину.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *