Держпраці хоче визначити ступінь стресу українців на роботі

Міжнародною організацією праці розроблено рекомендації для українських роботодавців, як запобігти негативному впливу стресу на працівників на робочому місці. Про це повідомив національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук, пише портал Українске право.

“Міжнародна організація праці в Україні підготувала керівництво з попередження виробничого стресу, що містить цілий перелік анкет, відповідаючи на які роботодавці і працівники можуть визначити, чи є робоче місце стресогенним, а також розробити заходи запобігання стресу у працівника”, – сказав Сергій Савчук.

За даними Міжнародної організації праці, у світі майже 50% найманих працівників піддаються стресу під час роботи. Така ж сама ситуація спостерігається і в України. Що ж стосується факторів, які впливають на психологічний та емоційний стан українців на робочому місці, то за даними Міжнародної організації праці, це низька заробітна плата, нестабільні форми зайнятості, так зване тимчасове працевлаштування, необхідність виконувати роботу, для якої не вистачає навичок або знань та понаднормова робота. Крім того, за останні роки впливає на психологічний стан працівників і військові дії на Сході України.

На думку фахівців, зараз в світі питання безпеки на робочому місці вирішується одночасно з виявленням стресогенних факторів, які впливають на психологічний стан людини, а отже, і на безпеку на роботі. Відомо, що наразі Державна служба з питань праці планує запровадити так званий ризик-орієнтований підхід у сфері охорони праці, який включатиме питання вивчення тих чинників, які призводять до стресу і його наслідків на робочому місці. Такий підхід у майбутньому хочуть визначити і на законодавчому рівні.

Читайте також: Як правильно звільнитись з роботи: радить юрист.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *