Неприбуткові шахти закриють?

“Ми маємо закривати нерентабельні шахти і надавати їм систему адаптації”. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик сьогодні, 13 травня, під час виступу у Верховній Раді України, йдеться на Урядовому порталі.

Глава відомства повідомив, що зустрічався з головами профспілок державних вугільних підприємств і мав з ними тривалу розмову. “Ми сконцентрували фінансовий ресурс та закрили заборгованість із заробітної плати майже за 2 місяці”, – наголосив чиновник.

Також міністр звернувся до парламентарів з проханням внести зміни до бюджету для фінансування галузі, зокрема – закласти кошти, які підуть на реструктуризацію шахт. Міністр звернув увагу на важливість державної підтримки для реструктуризації нерентабельних шахт. “Я хочу, щоб усе-таки дали підтримку державним шахтам, і я переконаний, що спільно з підтримкою міністерства та уряду, і вашою підтримкою ми знімемо проблему заборгованості із заробітної плати шахтарям та забезпечимо державу необхідним вугіллям, яке є на сьогодні стратегічною сировиною, в тому числі і для національної безпеки”, – зазначив керівник відомства.

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *