Як зекономити на енергоносіях: серед населення зростає попит на “теплі” кредити

Упродовж двох тижнів травня попит серед населення на “теплі” кредити вийшов на рівень кращих періодів минулого року. Про це повідомив Голова Держенергоефективності, інформує Урядовий портал

Так, з 4 по 16 травня 2016 року українці взяли “теплих” кредитів на загальну суму 155,2 млн. гривень, що майже у 8 разів перевершує суму кредитів, виданих на енергоефективні заходи протягом усього травня 2015 року. “Це навіть більше за обсяг позик, виданих у липні та серпні минулого року.  Тому впевнено можемо говорити про цьогорічну інтенсивність участі населення у програмі, яка вже сьогодні зросла до рівня кращих періодів минулого року”, – підкреслив Сергій Савчук.

Є всі підстави вважати, що попит на програму і надалі стрімко зростатиме. Адже  в результаті  активної роз’яснювальної роботи, яку агентство здійснило торік по всій Україні,  українці більш виваженіше почали  ставитись  до проблем енергозбереження  й ще активніше  почали брати  участь у програмі. До неї  також долучилось ОСББ, яке взяло кредит на суму 200 тис. грн. для проведення енергоефективних загальнобудинкових заходів. Особливістю цьогорічної програми є активна участь родин, які отримують субсидії. За тиждень вони взяли 2717 кредитів на суму 40,4 млн. гривень.

Нагадаємо,  що вищезазначена  програма спрямована на  надання допомоги українцам у  придбанні електричних та  твердопаливних котлів та інших енергозберігаючих товарів.

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *