Бюджетних місць у 2016 році стане на 11 % менше – Міносвіти

Міністерство освіти і науки України  виступило з ініціативою  зменшити на 10,8% кількість студентів, яких  приймуть у нинішньому  2016 році на навчання за державним замовленням до вузів. Про це повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, повідомляє видання Сегодня.

Скорочення  торкнеться переважно тих спеціальностей, якими  ринок перенасичений, зокрема, суспільно-гуманітарних.  При цьому обсяг держзамовлення з природничих та інженерно-технічних спеціальностей планують зберегти  на рівні попереднього, 2015 року.

За  словами чиновника,  дана пропозиція була спрямована до Міністерства економічного розвитку і торгівлі, яке й повинно сформувати остаточний обсяг держзамовлення на 2016 рік.
Також вона підкреслила, що необхідність скорочення обсягу держзамовлення  зумовлена демографічною ситуацією в Україні  та як наслідок – зменшенням кількості випускників у школах.

Варто зазначити,  що торік держзамовлення  вже скорочували.  Причин було дві – зменшення кількості випускників  та анексія Росією Криму.  При цьому на держзамовлення планували набрати 245 514 чоловік.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *