Новий занопроект про ТОВ

Верховна Рада України зареєструвала новий законопроект про ТОВ, пише ЮрЛіга

Мета документа – удосконалення регулювання відносин, що пов’язані зі створенням, діяльністю та призупиненням діяльності товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю.

Даний законопроект не передбачає  такого поняття як «Товариство з обмеженою відповідальністю»  та «Товариство з додатковою відповідальністю». На думку авторів документа, це не потрібно, бо не дає ніякої користі для встановлення регулювання.

При цьому в документі збережено такі важливі положення, як сфера застосування; нагадування, що товариство та учасники не відповідають за борги один одного; необмеженість числа учасників; окремі статті про права та обов’язки учасників товариства тощо.

Важливим чинником проекту є виключення інформації щодо розміру статутного капіталу та переліку учасників товариства з переліку відомостей, які підлягають обов’язковому закріпленню в статуті. Передбачено відображення даних відомостей в Єдиному державному реєстрі та чіткі правила, що захищають права всіх зацікавлених осіб. Також законопроект  не містить і вимог щодо включення до статуту інформації про місцезнаходження товариства.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *