«Совкову» шкільну програму планують змінити

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України, відомство планує дещо розвантажити навчальні програми для учнів молодших класів, – інформує 112 канал.

Зокрема, будуть зняті дублювання між предметами, а також до вже існуючих основних (базових) предметів будуть інтегровані такі сучасні аспекти як цифрова, громадянська, підприємницька та комунікаційна грамотність. «Міністерство почало огляд програм з початкової школи», – йдеться в повідомленні. Мета таких дій  – доопрацювати програми з урахуванням вікових особливостей дітей». Також вказується на те,  що оновлена освітня програма має відповідати сьогоденню й враховувати потреби майбутнього. Програми мають бути такими, щоб педагог міг легко відповісти на запитання дітей: навіщо ми все це вчимо.

Найближчими місяцями мають бути осучаснені й розвантажені програми для учнів 1-4-х класів загальноосвітніх закладів з українською мовою навчання. За тим – прийде черга програм для 9-го классу. Саме для дев‘ятикласників вже наступного року планують підготувати й надрукувати нові підручники.

Міністерство запрошує всіх охочих і небайдужих взяти участь в обговоренні питання модернізації навчальних шкільних програм.

Читайте також: У школах можуть ввести обов‘язкове платне харчування

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *