Судова реформа: досвід зарубіжних країн

Для української судової системи чергове випробування для Феміди готується в законопроекті №4180 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень законодавства з питань судоустрою і статусу суддів». А якими є особливості судочинства в інших країнах – вивчав канал pravotv.ua

У Франції в усіх питаннях законодавства, яке розробляється урядом, ніщо не може суперечити рекомендаціям Державної ради. Про велику повагу з боку уряду до останнього свідчить наступний факт: у разі, коли уряд не прислухається до порад Державної ради при розробці певних регламентів, новий законодавчий акт може бути оскаржений в суді зацікавленою стороною, і тільки в компетенції Державної ради знаходиться рішення даного спірного питання , результатом чого може стати скасування регламенту.

Суддівська конференція в США вносить пропозиції щодо законопроектів, які можуть вплинути на судову систему, щодо забезпечення єдності судових процедур і результативності судочинства, а також щодо повноважень на рішення етичних і дисциплінарних питань.

У Болгарії поправки, які вносяться в закон про суди, завжди або ініціюються Радою, або узгоджуються з ним.

Читайте також: Правочинність по-херсонськи: місцева прокуратура вимагала 700 тис. хабара

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *