Посольство України зайнялось контрабандою

Під виглядом дипломатичного вантажу посольство України намагалося вивезти з країни майже 60 тис. пачок сигарет, інформує pravotv.ua
Спроба контрабанди сигарет сталася 21 травня, коли на пункт пропуску в «зелений коридор» заїхав автомобіль марки «VW TRANSPORTER» під керуванням громадянина України.

«Для  митного контролю громадянин надав паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, лист одного з посольств України, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який, згідно з конвенцією, не підлягає контролю», – розповіли в ДФС.

На спробу співробітників СБУ оглянути вантаж водій транспортного засобу заявив, що там знаходиться дипломатичний вантаж і без дозволу і присутності представника МЗС він відмовляється надавати доступ.

В результаті автомобіль все ж оглянули. У салоні та конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля знайшли та вилучили 56890 пачок сигарет вітчизняного виробництва з акцизними марками України. Загальна сума вилученого вантажу – 620 911 тис. грн. Від дачі пояснень водій транспортного засобу відмовився.  При цьому не уточнюється, яке саме посольство України надало лист, який зробив можливим перевезення контрабандного вантажу.

Читайте також:  Правочинність по-херсонськи: місцева прокуратура вимагала 700 тис. хабара

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *