Вартість харчування дітей у дошкільних закладах зміниться

Міносвіти наказом від 8 квітня 2016 року № 402 внесло зміни до Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, інформує ЮрЛіга

Встановлено, що розмір плати за харчування дітей у державному та комунальному дошкільному навчальному закладі визначають місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування або підприємства, організації та установи державної (комунальної) власності, що мають в своєму підпорядкуванні дошкільні навчальні заклади.

Крім того, від плати за харчування звільняються батьки дітей і особи, які їх замінюють, із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». Для звільнення необхідно надати довідку про призначення допомоги, видану органами праці та соціального захисту.  Також, згідно зі змінами, від плати за харчування звільнені діти з інвалідністю.

Нагадаємо, останні зміни до Порядку вносилися 7 квітня 2015 року та стосувалися підвищення плати за харчування батьками до 60% (в містах) і 40% (в селах).

Читайте також: Премія “Диво-дитина”: українські зірки нагородили найталановитіших дітей України

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *