До кінця року по всій Україні буде запроваджено систему ЦНАПів – Зубко

Відкриття системи ЦНАПів по всій Україні до кінця 2016 року – один з головних пріоритетів Мінрегіону. Про це сьогодні заявив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, інформує Урядовий портал

ЦНАП – один з дієвих інструментів реформи децентралізації, яку впроваджує Мінрегіон. «Відкриття та робота ЦНАПів –– це та реформа, яку реально відчувають люди. І та реформа, з якою стикається постійно ледь не кожен українець. Реформи в Україні починаються зі зміни взаємовідносин між державою та громадянином. Коли громадянин стане клієнтом, а держава виконавцем – тоді ми побудуємо Європу в Україні.  ЦНАП – це реальне забезпечення прозорості, відкритості та зрозумілості дій влади у сфері надання адміністративних послуг, виконання стандартних, спрощених схем “руху” до бажаного результату. Крім того, надання адміністративних послуг – це додаткові кошти, якими наповнюватимуться місцеві бюджети», – зазначив  чиновник.

Довідка. До переліку послуг виконавчої влади, котрі можуть надаватися через ЦНАП, включено такі:

-Оформлення  паспорту українського та закордонного. Видання різноманітних посвідчень та архівних довідок.

-Реєстрація місця проживання, суб’єктів господарювання, юридичних осіб
– Вирішення питань щодо нерухомого майна та землеустрою: озеленення, операції із землею, будівництво, введення в експлуатацію, тощо.

– Санітарно-епідеміологічні експертизи.
– Матеріальна допомога та ін.

Читайте також: Україна отримає від ЄС 20 млн євро на реформування інфраструктури

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *