Чи підвищать працівникам суду зарплату?

16 травня 2016 року працівники апарату Шевченківського районного суду міста Києва звернулися до Президента України, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра та голови Державної судової адміністрації з відкритим листом, в якому просять вжити конкретних заходів для вирішення ситуації в сфері нарахування та виплати заробітної плати працівникам апарату суду з метою недопущення звуження змісту та обсягу гарантованого Конституцією права на гідну оплату праці, повідомляє pravotv.ua

За змістом ст. 22 Конституції, держава повинна утримуватися від прийняття будь-яких актів, які призводили б до скасування чи звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод громадян. Згідно ч. 3 ст. 51 закону про держслужбу, схема посадових окладів визначається КМУ щорічно при підготовці проекту закону про Держбюджет на наступний рік з урахуванням юрисдикції держорганів, а також виходячи з того, що мінімальний розмір посадового окладу групи 1 в держорганах, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, становить не більше семи мінімальних розмірів посадового окладу групи 9 в держорганах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення.

Законом про держслужбу (ст. 50) визначено, що держава забезпечує достатній рівень оплати праці держслужбовців. Як наголошується в зверненні, сьогодні ведеться несправедлива і дискримінаційна політика держави щодо права на гідну заробітну плату працівників апарату, які в основному є держслужбовцями, хоча від їх кваліфікованої та професійної роботи залежить 80% належної роботи суду в цілому. Їх посадові оклади істотно зменшуються і залишаються на мізерному рівні.

Працівники апарату вказують, що в сьогоднішніх реаліях (темпи поглиблення економічної кризи, стрімке зростання цін на комунальні послуги і товари першої необхідності і т.д.) розмір заробітної плати працівників апарату суду, запропонований постановою КМУ №292, не тільки не забезпечує належний рівень їх життя і суперечить вимогам часу, а й, найголовніше, не відповідає тим обсягам роботи та відповідальності, які лягають на плечі держслужбовців, принижує їх гідність і зводить нанівець всі очікування працівників апарату суду на належне ставлення і оцінку їх праці.

Читайте також:

Про реформування юридичної освіти та працевлаштування юристів – Мін’юст

Україна отримає від ЄС 20 млн євро на реформування інфраструктури

Новий порядок надання медвисновку щодо стану здоров’я для держслужбовців

 

 

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *