Правило подання заяви про спрощену систему оподаткування та ставки єдиного податку для новостворених підприємств

Якщо десятий день з дня державної реєстрації новоствореного підприємства припадає на вихідний або святковий день, такий суб’єкт має право подати заяву про обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплати ПДВ, в перший робочий день, наступний за вихідним або святковим днем, інформує ЮрЛіга

Відповідно до частини другої пп. 298.1.2 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10-ти днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, не передбачає сплати податку на додану вартість, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

ПК не передбачено перенесення граничного терміну подання такої заяви у разі, якщо останній день терміну подання припадає на вихідний або святковий день.

Разом з тим, згідно з п. 1 ст. 251 Цивільного кодексу, терміном є певний період у часу, зі спливом якого пов’язана дія чи подія, яка має юридичне значення. Термін визначається роками, місяцями, тижнями, днями або годинами (п. 1 ст. 252 ЦК).

Пунктом 5 ст. 254 ЦК визначено, що якщо останній день терміну припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, визначений відповідно до закону у місці вчинення певної дії, днем закінчення терміну  є перший за ним робочий день.
Читайте також:

Випадки, коли необхідно подавати до контролюючого органу оригінали митної декларації

Податок на нерухомість: який штраф передбачений за його несплату

Нижню точку падіння Україна ще не пройшла – Рева

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *