Уряд гарантує виплату пенсій

Пенсійний фонд має проблеми, його дефіцит порівняно з минулим роком зріс на 65 млрд грн, у цьому році він складає 145 млрд грн. Своїми власними коштами ПФ забезпечений на 112 млрд грн., повідомляє Урядовий портал

“Так, ми маємо певні проблеми, але це не означає, що пенсії не виплачуватимуться, – зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева. – Завдання уряду у тому, щоб забезпечити стабільну виплату пенсій, і це буде робитись. Однак нам потрібно дивитись у майбутнє. А наразі проблема в тому, що пенсії наших громадян дуже маленькі. Середній розмір на 01.05.2016 року складає 1900 гривень. Це дуже мало. Тому, якщо ми хочемо, щоб пенсії збільшувалися, потрібно вирішувати проблему дефіциту Пенсійного фонду”.

Однією з основних причин такого стану Пенсійного фонду міністр вважає те, що не всі із офіційно працюючих, а це 16 млн чол. з 26 млн працездатного населення, сплачують єдиний соціальний внесок (ЄСВ) – таких  близько 10 мільйонів чоловік. Як відомо, платити ЄСВ наші громадяни мають право в добровільному поряду.

„Якщо ми говоримо про солідарну систему, то повинні розуміти, що людина не лише повинна мати право на стаж для того, щоб претендувати на пенсію в майбутньому, але її обов’язком є турбота про нинішніх пенсіонерів. У цьому полягає принцип солідарної системи. Сьогодні ми відраховуємо кошти для виплати пенсій тим, хто перебуває на заслуженому відпочинку, а завтра це робитимуть ті, хто прийде нам на зміну”, – зауважив Андрій Рева.

Читайте також:

Українцям поліпшать доступ до якісних медикаментів

В Україні розпочнеться боротьба з серцево-судинними захворюваннями

Міністр соціальної політики про трудові книжки

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *