Держгеокадастр Полтавщини розпочав боротьбу з корупцією на ринку землі

Доки органи Держгеокадастру мають повноваження щодо розпорядження землями, однією з нагальних проблем залишається питання щодо протидії, виявлення та викорінення проявів корупції, повідомляє  прес-центр Полтаської ОДА

Відтак завданням відомства під час здійснення владних повноважень є забезпечення законності передачі кожної земельної ділянки. Головне управління Держгеокадастру вживає відповідні дії, які унеможливлюють прояви корупції. Наприклад, щоб уникнути прямого контакту працівників Головного управління з заявниками, клопотання про отримання землі подаються до територіальних органів Держгеокадастру, а останні по акту передають їх до Головного управління на виконання.

Зараз вирішується питання щодо встановлення в приміщеннях управління відеоспостереження. Головне управління закликає не піддаватися на провокації та пропозиції від будь-яких осіб, які пропонують вирішити питання незаконним шляхом та повідомляти до Держгеокадастру, на «гарячу ліню» (0 800 300 808) чи в правоохоронні органи інформацію про кожний випадок, що містить ознаки корупційного діяння, називати прізвища осіб, що провокують.
Шлях до якісної та ефективної роботи Держгеокадастру залежить не тільки від працівників цього відомства, але й від громадян, які своєю небайдужістю можуть допомогти у подоланні корупції.

Нововведенням для землевпорядної служби області стало також запровадження  вручення наказів про отримання земельних ділянок сільгосппризначення учасникам АТО безпосередньо на території їх проживання. Так, 5 травня в.о. начальника Головного управління Вадим Чувпило у селі Веприк Гадяцького району вручив 31 учаснику антитерористичної операції на сході країни документи про землю. Планується продовжити започатковану традицію.

Читайте також:

Діяльність уряду мають оцінювати незалежні експерти – Ковальчук

На Чернігівщині розпочалася активна фаза чіткого розмежування кордону між Україною та Білоруссю

Механізм субсидій обіцяють удосконалити

 


 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *