Закон «Про судоустрій і статус суддів» дасть можливість вийти на фінішну пряму судової реформи – Парубій

За словами Андрія Парубія, на сьогодні важливим є завершення судової реформи, без якої неможливо довести до кінця справи щодо корупційних дій. Він нагадав, що у першому читанні вже ухвалено зміни до Конституції України, які стосуються судової реформи. «І зараз ми всі гуртом працюємо над тим, щоб вже цієї сесії спробувати вийти на друге читання Конституції – протягом певного часу робоча група з представників Парламенту, Адміністрації Президента та Уряду напрацьовували закон «Про судоустрій і статус суддів», який дасть можливість вже вийти на фінішну пряму судової реформи»», – сказав Голова Парламенту, повідомляє Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

Серед пріоритетів парламенту А.Парубій назвав також роботу над реформуванням виборчого законодавства. «З цього приводу вже створена робоча група, яка працює, і цей шлях буде не менш складний, як шлях судової реформи», – зазначив він. «Ми налаштовані замінити існуючу систему, зробити її  максимально ефективною, адаптованою до теперішніх реалій в Україні», підкреслив Голова Верховної Ради.

А.Парубій повідомив, що «є автором і прихильником виборчого кодексу з відкритими списками по регіональних представництвах». Він не виключив труднощів у дискусіях з цього питання і водночас заявив, що «сповнений оптимізму, тому що Україна продемонструвала у цьому напрямку великий прогрес. «Ми за останні два роки змогли провести вибори Президента України, у Верховну Раду, у місцеві органи влади. При тому, що фактично вибори у місцеві органи влади пройшли за новим реформованим законом, і всі ці вибори були визнані міжнародним співтовариством як демократичні, відкриті і прозорі», – підкреслив голова парламенту.

Читайте також:

Підсумкова декларація саміту: країни G7 допоможуть Україні у вирішенні проблем ЧАЕС

Щодо ризиків нової хвилі рейдерства в Україні

ФБР США тренуватиме спецназ НАБ України

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *