Безпека продуктів харчування: в Україні створять центр по визначенню у них залишків ветпрепаратів

Українська сторона ініціює створення на території нашої держави Колабораційного центру Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ) із визначення залишкових кількостей ветеринарних препаратів у харчових продуктах. Планується, що це питання розглядатиметься під час чергової Регіональної Конференції МЕБ в Європі. Про це повідомив Голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа за результатами засідання Регіональної Комісії МЕБ в Європі, яка відбулася у Парижі в рамках засідання 84-ї Генеральної сесії Світової Асамблеї Делегатів МЕБ за участю делегації Держпродспоживслужби України, пише Урядовий портал

Як зазначив Володимир Лапа, під час засідання Регіональної Комісії МЕБ в Європі, до складу якої входить і Україна, було прийнято рішення про проведення Регіональної Конференції МЕБ в Європі у вересні поточного року. Такі конференції збираються раз у два роки в країні-члені Регіональної Комісії МЕБ в Європі. Цього року вона пройде у Португалії. Захід буде присвячений обговоренню проблемних питань у регіоні, ситуації щодо хвороб тварин, та сприятиме налагодженню двосторонніх контактів між компетентними органами країн-членів і поглибленню взаємної співпраці.

Питання створення Колабораційного центру МЕБ в Україні було включено українською стороною до порядку денного засідання Комісії, а у вересні цього року країни-члени МЕБ за нього проголосують. Створення такого центру в Україні дасть змогу долучитися до розробки рекомендацій та міжнародних стандартів МЕБ, а також у майбутньому надавати експерту підтримку іншим країнам регіону.

Крім того, під час засідання Регіональної Комісії МЕБ в Європі були обговорені поточні питання, пов’язані із здоров’ям тварин у регіоні, а також проведення навчань для підвищення обізнаності та заходів з метою залучення національних експертів до обміну досвідом.

Читайте також:

Ще один крок до повернення: в Криму «заговорило» українське радіо

Щодо ризиків нової хвилі рейдерства в Україні

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *