Лондон визнано найцікавішим містом світу

Нещодавно британська столиця отримала статус найцікавішого міста світу, пише profi-forex.or
з посиланням на BBC Culture.
Оглядачі BBC Culture переконані, що сучасний Лондон – неперевершений. У книжкових магазинах можна знайти безліч видань, які описують окремі моменти з життя столиці. Наприклад, американський письменник Білл Брайсон кілька років тому написав твір, присвячений подіям 1927 року, нещодавно британський журналіст Девід Хепуорт представив книгу про 1971 р. як про кращий період в поп-музиці післявоєнного часу. Не виключено, що незабаром події кожного року в минулому столітті будуть описані в окремій книзі.

З точки зору історії Лондона, особливо популярним є 1966 рік. У минулому році Джон Севідж, британський письменник і експерт в поп-музиці опублікував книгу під назвою «1966», де цей рік називає вершиною творчої енергії Лондона. Альтернативна точка зору на історію британської столиці в минулому столітті вказує найуспішнішим роком 1977, розквіт епохи панк-року. Ще одна група фахівців називає часом найбільшої популярності Лондона середина 90-х років, коли в місті панували практично безроздільно брит-поп та група, іменована «молодими британськими художниками».

Оглядачі Бі-Бі-Сі впевнені, що всі зазначені точки зору є одночасно правильними і неправильними. Вони вважають, що саме Лондон теперішнього часу можна назвати місцем дивно цікавим. Всі попередні періоди розквіту, на їхню думку, просто меркнуть при порівнянні з Лондоном теперішнім – найдинамічнішим містом світу і незмінно красивим місцем.

Активність будівництва в Лондоні є наразі найвищою у світі, якщо не брати до уваги окремі китайські міста. Наявність величезної кількості нових проектів дозволяє місту реалізувати творчий потенціал. За допомогою залучення інвестицій і талановитих художників Лондон став місцем концентрації мистецьких галерей найбільших у світі. Саме у британській столиці проводиться «Фриз», головна ярмарок мистецтв, подія світового масштабу.

Читайте також:

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *