В Україні приватні будинки престарілих працювати не можуть – Рева

Нагадаємо, 29 травня під Києвом у приватному будинку престарілих при пожежі загинули 16 пенсіонерів і медсестра. Коментуючи трагедію, міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що основна причина нещасного випадку – відсутність системи державного контролю за роботою подібних закладів. Як результат, приватні підприємці порушують норми безпеки, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики

Хоча, за словами міністра, згідно з українським законодавством в Україні не можуть працювати приватні будинки престарілих.

„У цій сфері приватна практика заборонена, а потреба є. От люди й викручуються як можуть, – вважає Андрій Рева. – Якби цей будинок був зареєстрований належно, як будинок престарілих, то це приміщення повинно було б відповідати певним вимогам. Тобто там, відповідно, повинен був бути спеціально навчений персонал, який має працювати цілодобово, також була б передбачена система автоматизованого пожежогасіння”.

А тому, на думку міністра, держава повинна мати законні підстави здійснювати належний контроль за діяльністю подібних закладів.

Читайте також:

Лікар-гастроентеролог вимагала 20 тис. грн. за медичні документи

На Київщині викрито виробництво канабісу у промислових масштабах – СБУ


 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *