У спеку вантажівкам заборонили рухатись дорогами державного значення

Державне агентство автомобільних доріг “Укравтодор” із 1 червня 2016 року вводить обмеження на рух вагових транспортних засобів у денний час доби за високих температур повітря, повідомляє Інтерфакс-Україна

Як повідомила прес-служба “Укравтодору”, від початку літа рух автотранспорту загальною масою понад 24 тонни із навантаженням 7 і більше тонн на вісь за температури +28º і вище заборонено всіма автомобільними дорогами державного значення. Заборона діятиме протягом усього літнього періоду в денний час доби з 10:00 до 22:00.

Такі заходи необхідні для гарантування безпеки водіїв та збереження автодоріг.

Для інформування водіїв вантажного транспорту про обмеження руху на автодорогах встановлено відповідні дорожні знаки та інформаційні панно. Для тимчасового відстою великогабаритних транспортних засобів уздовж доріг підготовлено понад 800 майданчиків.

Окрім цього, Держагентство звертає увагу перевізників на дотримання водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів і нагадує: ухваленою Кабінетом Міністрів 21 жовтня 2015 року постановою №869 заборонено рух автомобільними дорогами загального користування державного значення вантажівкам загальною вагою понад 40 тонн, на дорогах місцевого значення – великогабаритному транспорту з навантаженням на вісь більше ніж 7 або фактичною масою понад 24 тонни.

Читайте також:

На Київщині викрито виробництво канабісу у промислових масштабах – СБУ

ВР знизила акцизи на імпортні б/в авто

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *