Як заповнювати графи 4 і 5 накладної при постачанні послуг – роз‘яснення податківців

У листі № 11490/6 / 99-95-42-01-15  ДФС роз’яснила подробиці заповнення граф 4 і 5 податкової накладної у разі постачання послуг, пише ЮрЛіга

Нагадаємо, починаючи з 01.04.2016, податкова накладна складається за формою і в порядку, затвердженими наказом Мінфіну від 31.12.2015 № 1307. Згідно з п. 16 Порядку, в графи 4 і 5 вносяться дані щодо одиниці виміру товарів / послуг.

Графи 4 і 5 податкової накладної заповнюються відповідно до Класифікатора системи позначень одиниць вимірювання та обліку, що діє на дату складання податкової накладної.

У графі 4 вказується умовне позначення відповідної назви одиниці вимірювання/обліку (укр.) відповідно до  Класифікатора.

У разі, якщо товар / послуга має одиницю обліку, яка відсутня у Класифікаторі,  то в графі 4 вказується умовне позначення одиниці виміру товару / послуги, яке використовується для обліку та відбивається в первинних документах. В такому випадку в графі 5 вказується код відповідної одиниці виміру / обліку,  що передбачено Кластфікатором.

У разі, якщо в графі 4 зазначено умовне позначення одиниці виміру, яка відсутня  у Класифікаторі, графа 5 не заповнюється.

Читайте також:

З 1.06 змінено режим роботи столичних Центрів обслуговування платників податку

“Перевертень” у погонах продавав інформацію з бази даних

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *