Інвестиції в сільське господарство: у червні на Миколаївщині пройдуть земельні торги

Землевпорядники Миколаївщини на земельному аукціоні у червні запропонують інвесторам взяти в оренду 22 земельні ділянки. Це землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів. Загальна площа угідь становить 402,3 гектара, пише Урядовий портал

Виставлені на торги ділянки знаходяться у Єланецькому (15), Снігурівському (6) та Братському (1) районах. Стартова загальна вартість земель визначена на рівні 7,5% від нормативної грошової оцінки землі (при визначеному законодавством рівні у 3%) та становить 449,58 тис. гривень.

З початку року миколаївські землевпорядники вже організовували земельні аукціони. За результатами торгів інвесторам продали права оренди на вісім земельних ділянок, розташованих на території Вознесенського та Єланецького районів. Загальна площа угідь становить 226 гектарів. Орендна плата за підсумками торгів становила 417,2 тис. грн. та щорічно надходитиме до місцевих бюджетів. Отримані кошти можуть бути використані на інфраструктурні проекти та соціально-економічні програми.

Довідка. Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Читайте також:

Запорізьке вівчарство може вийти на міжнародний рівень

Роботу стоматологів пропонується врегулювати окремим законом

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *