“Укрпошта” доставлятиме посилки безпілотниками

“Укрпошта” протестувала новий вид доставки  – за допомогою дронів посилок вагою до 3 кг. Презентація та пробний запуск поштового дрону відбувся 1 червня у м. Буча, під Києвом. Дрони для реалізації ініціативи Укрпошти надала ізраїльська компанія Flytrex, повідомляє прес-служба Київської ОДА

Керівник “Укрпошти” Ігор Ткачук зазначив, що сьогодні поштові та логістичні технології бурхливо розвиваються, з’являються нові можливості швидкої та зручної доставки пошти. За його словами, Укрпошта має йти в ногу з часом для забезпечення якісного виконання покладених на неї обов’язків. Саме тому вирішили протестувати новітній тип доставки – повітряний, за допомогою дронів.  Під час тестового польоту дрон доставив посилку за зазначеним маршрутом адресату.

Зокрема, за день дрон тестованої моделі здатний здійснити 10 доставок. Враховуючи низький рівень витрат на електроенергію та відсутність витрат на паливо, така техніка є оптимальною для поштових потреб. Безпілотник адаптований до різних кліматичних умов, тому він буде ефективно працювати як в літню спеку, так і взимку.

Крім того, за інформацією компанії Flytrex, дрон, що тестують, має унікальний механізм вивільнення з антисаботажними можливостями, пропонуючи найбезпечніший спосіб доставки кінцевим користувачам. Пристрій здатний перевозити 3 кг пакети на відстані 23 км зі швидкістю до 70 км / год. Також Ігор Ткачук розповів: «Світовий досвід показує, що популярність дронів зростає. Низка поштових адміністрацій світу, зокрема пошта США, Німеччини, Швейцарії, Австралії, вже інтенсивно тестує подібне обладнання. Зараз ми розглядаємо можливість впровадження цієї техніки для доставки посилок. Остаточне рішення про доцільність використання безпілотників у роботі Укрпошти зможемо ухвалити лише після комплексного тестування».

Читайте також:

Роботу стоматологів пропонується врегулювати окремим законом

У столичному “Бабиному Яру” облаштують Дорогу Скорботи

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *