За час конфлікту на Донбасі загинуло близько 9,4 тис. мирних жителів – ООН

Від початку конфлікту на Cході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 – були поранені, йдеться у доповіді Управління ООН з прав людини, передає Радіо Свобода

Зокрема, у новій доповіді, яка охоплює період з 16 лютого по 15 травня 2016 року, зафіксовано 113 жертв серед цивільного населення на сході України, серед яких  – 14 загиблих і 99 поранених.

Як заявляють в Управлінні ООН з прав людини, після двох років від початку конфлікту ситуація на Сході України залишається нестабільною і продовжує серйозно впливати на права людей, особливо тих, які живуть поблизу лінії зіткнення, і в районах, які контролюються озброєними групами.

«Ситуація на Сході України продовжує сильно непокоїти. Без додаткових зусиль і винахідливих рішень для виконання Мінських угод вона може перерости у тривалий конфлікт, який буде шкодити правам людини багато років, або ж може загостритися, призводячи до катастрофічних наслідків для цивільного населення, яке вже зазнало багато страждань», – попередив помічник Генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович наприкінці семиденного візиту в Україну.

«Збільшення кількості важкої військової техніки поблизу лінії зіткнення та військові дії біля Авдіївки та Ясинуватої, що спостерігаються в Донецькій області з початку березня, є показниками того, що конфлікт далекий від завершення і не повинен випадати з поля зору міжнародного співтовариства», – додав він.

Довідка. Збройний конфлікт на Сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

Читайте також:

В українській армії збільшується кількість контрактників

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *