Позбавлені батьківських прав будуть сплачувати аліменти

Відповідний Закон “Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо невідворотності обов’язку утримувати дитину особами, які позбавлені батьківських прав)” сьогодні опубліковано в “Голосі України”, передає Закон і Бізнес.

Тепер суд одночасно із задоволенням позову про позбавлення батьківських прав приймає рішення про стягнення аліментів на дитину. Якщо мати, батько або інші представники дитини відмовляються отримувати аліменти від особи, яку суд позбавив батьківських прав, кошти перераховуватимуться на особистий рахунок дитини в Державному ощадному банку. При цьому матір, батько або інші представники дитини зобов’язані відкрити зазначений рахунок не пізніше ніж у місячний строк.

Законом також передбачено, якщо дитина знаходиться на утриманні держави, територіальної громади або юридичної особи, то розмір аліментів може бути зменшено. У такому випадку необхідна заява батьків, уповноваженого територіальної громади або юридичної особи, які утримують дитину, та згода органу опіки та піклування.

Закон вступає в силу з дня, наступного за днем опублікування.

Читайте також: З 1 вересня учням зменшать кількість завдань

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *