Норми Закону про тимчасові заходи на період АТО змінено

Сьогодні в “Голосі України” опубліковано Закон “Про внесення змін до Закону України “Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції” (щодо безперешкодної діяльності органів місцевого самоврядування), передає Закон і Бізнес.

Відтепер на період проведення АТО забороняється проведення реєстраційних дій, які пов’язані із зміною складу засновників та керівника юридичної особи, що знаходиться в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, а також в населених пунктах, які знаходяться на межі лінії зіткнення. Зазначається, що перелік таких населених пунктів затверджується Кабміном, який має забезпечувати своєчасну актуалізацію цього переліку.

Також повідомляється, що проведення реєстраційних дій для юридичних осіб публічного права в населених пунктах, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження, можливе за умови, що засновники та керівники такої юридичної особи приватного права особисто подають документи у паперовій формі.

Крім цього, в населених пунктах на лінії зіткнення та населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, законом передбачено звільнення суб’єктів господарювання від плати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності. Для суб’єктів господарювання також скасовується орендна плата за користування державним та комунальним майном, що знаходиться в цих населених пунктах.

Читайте також: Земля для учасників АТО: на Харківщині реалізується проект “Порада. Підтримка. Допомога”

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *