Обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів хочуть скасувати

Комітет ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує прийняти за основу законопроект № 4325, яким передбачається виплата пенсій працюючим пенсіонерам на підприємствах, в установах та організаціях, окрім державних, у повному обсязі, передає ЮрЛига.

Законопроектом № 4325 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно відновлення повного обсягу пенсійного забезпечення для працюючих пенсіонерів” передбачається, що буде виключена тимчасова норма, яка обмежує виплату пенсій, призначених за віком, за інвалідністю, на пільгових умовах, ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС та вченим.

Наразі ж по виплаті пенсій працюючим пенсіонерам існують обмеження: в період роботи пенсіонеру виплачується пенсія в розмірі 85%, але не менше розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили дієздатність.

“Фінансовий стан нашої держави сьогодні покращився, тому в подальшому обмежувати суму виплат пенсій працюючим громадянам немає необхідності”, – зазначила голова Комітету Людмила Денисова.

Читайте також: Планується посилити соціальний захист ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *