Президент затвердив повноваження Національного координаційного центру кібербезпеки

7 червня президент України Петро Порошенко підписав Указ №242/2016 “Про Національний координаційний центр кібербезпеки”, пише ЮрЛіга.

Повідомляється, що Центр кібербезпеки є робочим органом Ради національної безпеки і оборони України, його керівником призначено секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Головні завдання Центру – здійснення аналізу стану кібербезпеки, результатів проведення огляду національної системи кібербезпеки, стану готовності суб’єктів забезпечення кібербезпеки до виконання завдань з протидії кіберзагрозам та інші. Крім цього, орган має прогнозувати та виявляти потенційні та реальні загрози у сфері кібербезпеки України, узагальнювати досвід європейських країн у цьому питанні, а також здійснювати інформаційне забезпечення РНБО з питань кібербезпеки.

Зазначається, що Центр має право отримувати від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств та установ статистичні дані та інші матеріали, які необхідні для вирішення питань, які відносяться до його компетенції. Крім цього, Центр може використовувати у своїй роботі інформаційні бази державних органів, урядові системи зв’язку та комунікації, мережі спеціального зв’язку та інші технічні засоби.

Планується, що діяльність Центру кібербезпеки дасть змогу забезпечити ефективну координаційну діяльність суб’єктів національної безпеки і оборони України та підвищить ефективність системи державного управління у формуванні та реалізації політики у цій сфері.

Читайте також: Інтернет-магазини нестимуть відповідальність за неперевіреного продавця

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *