Збільшено максимальну суму продажу валюти та банківських металів

Постановою Нацбанку №342 “Про регулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України” максимальну суму продажу валюти та банківських металів збільшено з 6 тис. грн до 12 тис. грн в еквіваленті, пише ЮрЛіга.

Відповідною постановою також не передбачено обмеження по сумі угоди з продажу банківських металів на монети, які виготовлені з дорогоцінних металів. До їх переліку також відносяться інвестиційні монети України. Крім цього, пом’якшено вимоги до обов’язкового продажу надходжень в Україну в іноземній валюті на користь юридичних осіб – з 75% до 60%. Автори документу переконані, що це позитивно вплине на діяльність українських експортерів.

Також передбачено, що за добу клієнти банків замість 50 тис. грн зможуть знімати з рахунків готівку в іноземній валюті та банківських металах на суму до 100 тис. грн. Обмеження на об’єм видачі готівки у національній валюті зняті повністю.

Повідомляється, що вирішено дозволити репатріацію дивідендів, нарахованих іноземним інвесторам за 2014 та 2015 роки. Для повернення за кордон дивідендів одна особа може обрати один уповноважений банк. Передбачається, що це дозволить покращити інвестиційний клімат у країні. У майбутньому НБУ планує дозволити репатріацію дивідендів за минулі роки (до 2014 р.) та за 2016 рік.

Зміни щодо продажу валюти вступили в силу сьогодні, 9 червня, та діють до 14 вересня 2016 року включно. Що стосується змін з репатріації дивідендів, вони діятимуть з 13 червня 2016 року.

Читайте також: НБУ планує продати майно неплатоспроможних банків на 1,5 млрд грн

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *