Уряд розробляє програму лікування людей з високим артеріальним тиском

За участю головного позаштатного спеціаліста МОЗ України зі спеціальності «Терапія», члена-кореспондента НАМН України, професора Василя Нетяженка на Полтавщині відбулася організаційно-методична нарада з питань надання медичної допомоги хворим на гострий інфаркт міокарда, йдеться на офіційному сайті МОЗ

У заході взяли участь головні фахівці Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА, лікарі зі спеціальності «Медицина невідкладних станів», міські та районні терапевти, кардіологи, неврологи, ендокринологи, геріатри, лікарі загальної практики-сімейної медицини та ін.

Під час доповідей лекцій проаналізовано надання невідкладної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом та інсультами в Україні, розглянуто нові підходи персоналізованого вибору антитромбоцитарної та антикоагулянтної терапії, національні рекомендації з діагностики, лікування і профілактики ТЕЛА (тромбоемболія легеневої артерії), обговорено сучасні підходи до діагностики та лікування гострої серцевої недостатності у міжнародних та українських рекомендаціях, стандарти надання медичної допомоги хворим із гіпертонічною хворобою та NSTEMI, ознайомлено з новинами Європейського товариства кардіологів та Американського коледжу кардіологів.

Головні фахівці зі спеціальності «Терапія» та «Кардіологія» Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Іван Шумейко та Костянтин Вакуленко поділилися досвідом організації роботи з піднятих питань у Полтавській області.

Головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я Василь Нетяженко наголосив на необхідності раціонального використання коштів з місцевих бюджетів для надання медичної допомоги хворим при інсультах та інфарктах. «Аби пацієнт з ГІМ вижив, важливим є надання якісної, оперативної та безкоштовної допомоги в перші години хвороби. Наразі в областях напрацьовується система ефективності надання такої допомоги», – підкреслив він. Також, за його словами, КМУ наразі розробляє державну програму результативного лікування пацієнтів з підвищеним артеріальним тиском.

Читайте також:

Вартість гарячої води та опалення з 1.07 зросте на 95,3 %

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *