Затверджено порядок утримання іноземців-нелегалів

Сьогодні, 10 червня, набув чинності наказ МВС від 29 лютого 2016 року № 141, яким затверджена Інструкція про порядок утримання іноземців та осіб без громадянства в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пише ЮрЛіга

Документ регулює порядок утримання іноземців та осіб без громадянства в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні  (ПВПІ),  і визначає порядок дій посадових осіб,  територіальних органів і підрозділів Державної міграційної служби, органів охорони держкордону при розміщенні іноземців та осіб без громадянства в ПВПІ, їх зміст, передачі і звільнення з ПВПІ.

Контроль за діяльністю ПВПІ здійснює відповідний структурний підрозділ ГМС. Контроль за санітарним станом ПВПІ забезпечують санітарно-профілактичні установи МВС у Волинській, Миколаївській та Чернігівській областях.

Іноземці та особи без громадянства, які утримуються в ПВПІ протягом терміну, необхідного для виконання постанови адміністративного суду:

– Про примусове видворення з України;

– Про затримання з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення з України;

– Про затримання з метою ідентифікації та забезпечення передачі відповідно до міжнародних договорів України про реадмісію, але не більше 12 місяців.

Під час розміщення в ПВПІ іноземець або особа без громадянства за власним бажанням може здати старшому інспектору на зберігання: документи; грошові кошти; особисті речі та предмети, в тому числі прикраси, техобладнання для запису і відтворення інформації, комп’ютерне обладнання, засоби зв’язку; громіздкі предмети. На зберігання також передаються речі і предмети, вилучені у іноземця або особи без громадянства зацікавленим органом і зазначені в протоколі особистого огляду іноземця або особи без громадянства.

Читайте також:

КСУ скасував обмеження довічних доплат суддям у відставці

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *