Особливості служби іноземців у ЗСУ

Іноземці, які на законних підставах перебувають на території України, можуть бути прийняті на військову службу за контрактом у Збройні Сили України в добровільному порядку. Деталі проходження ними такої служби було визначено указом Президента, пише Закон і Бізнес

Відповідне положення про проходження військової служби в Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства затверджено Указом Президента України від 10 червня 2016 №248 / 2016.
Згідно з положенням в добровільному порядку іноземці проходять:
– Військову службу за контрактом осіб рядового складу;
– Військову службу за контрактом осіб сержантського і старшинського складу.
З такими особами укладається контракт про проходження відповідного виду військової служби в Збройних Силах України. Перелік посад, які не можуть бути заміщені іноземцями, визначається наказом Генерального штабу Збройних Сил України. Відносно іноземців, охочих проходити військову службу на посадах рядового, сержантського і старшинського складу в Збройних Силах України, проводиться перевірка відомостей про законність їх перебування на території України, наявності документів, що засвідчують особу, відомостей про відсутність судимості, достовірності інших відомостей, наданих іноземцями.
Іноземці, які вперше приймаються на військову службу до Збройних Сил України, приймають офіційне зобов’язання щодо неухильного дотримання Конституції, законів України і сумлінного виконання обов’язків військової служби. Для прийнятих на військову службу встановлюється випробувальний термін два місяці.
Початок і закінчення проходження військової служби, терміни військової служби, а також граничний вік перебування на ній визначається Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”.
Жінки з числа іноземців можуть бути прийняті на військову службу за контрактом за наявності вакантних військових посад, які можуть бути заміщені військовослужбовцями-жінками. Перелік військових посад, які можуть бути заміщені військовослужбовцями-жінками, визначається Міноборони.

Читайте також:

Європа відклала рішення щодо безвізового режиму для України

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *