Вінничина – одна з найактивніших учасниць Урядової програми з енергозбереження

Держенергоефективності 10 червня на Вінничині провело перші регіональні семінари, присвячені питанню  запровадження енергосервісу в бюджетних установах. Учасники заходів обговорили механізм укладення енергосервісних договорів для проведення комплексної термомодернізації будівель бюджетних установ, а також нові можливості впровадження енергоефективних заходів в ОСББ за ЕСКО-механізмом, йдеться на офіційному сайті Мінрегіону

«Цими семінарами ми започатковуємо проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо практичного впровадження енергосервісу в бюджетній сфері, яку плануємо продовжити в інших регіонах України. Ми не випадково обрали Вінничину. Адже, саме Вінничина перша із областей проявила ініціативу впроваджувати ЕСКО-механізми у бюджетних установах», — повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

За його словами, Вінницька область є однією з найактивніших учасниць Урядової програми з енергозбереження. Так, мешканцями цієї області на сьогодні взято «теплих» кредитів на суму майже 107 млн гривень.

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій наголосив на важливості теми семінару та проінформував про досягнення регіону у сфері енергоефективності: «Протягом останніх двох років загальне споживання газу лише в бюджетній сфері області скоротилось на 40 %, це майже 200 млн грн економії. Справді величезний фінансовий ресурс, який закумульовано на базовому рівні».

Довідка. У роботі семінарів взяли  участь очільники ОДА та РДА, головні розпорядники бюджетних коштів, представники міських рад, керівники бюджетних установ, представники бізнесу, громадськості, ОСББ.

Читайте також:

На Буковині зафіксовано спалах АЧС

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *