НАТО через дії Росії збирається збільшувати присутність у Чорноморському регіоні – Столтенберг

Північноатлантичний альянс розглядає можливість збільшення своєї присутності в Чорноморському регіоні через дії Росії, пише УНІАН

 

Про це сьогодні в Брюсселі перед початком засідання міністрів оборони країн-членів Альянсу повідомив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, відповідаючи на питання, які додаткові заходи може вжити Альянс в якості реакції на дії Росії в Чорному морі.

«Ми розглядаємо, як ми можемо збільшити нашу присутність в Чорноморському регіоні. Ми вже збільшили нашу присутність посиленням патрулювання повітряного простору, присутності на морі і проводимо більше навчань. Ми також думаємо, що можемо зробити ще », – сказав він.  За словами Столтенберга, в даний час країни-члени Альянсу обговорюють пропозицію Румунії, яка може надати штаб-квартиру для бригади, яка «потім може організувати і спростить діяльність НАТО в регіоні, пов’язану з навчаннями, а також заходами безпеки». «Це на порядку денному, але деталі будуть вирішуватися пізніше», – додав генсек Альянсу.

Разом з тим він в черговий раз підкреслив, що НАТО не хоче і не шукає конфронтації з Росією. «Ми будемо продовжувати шукати більш конструктивні відносини з Росією, особливо, коли напруга така сильна, як зараз. Важливо продовжувати тримати відкритими канали для політичного діалогу і підтримувати контакти між військовими, тому що ми хочемо запобігти випадкам, такі як, наприклад, тоді, коли над Туреччиною був збитий російський військовий літак», – підкреслив Столтенберг.

Читайте також:

ЄС до кінця червня розробить механізм припинення безвізового режиму

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *