Особливості цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю

Сьомий Одеський міжнародний кінофестиваль стартує вже за місяць, пишуть  podrobnosti.ua

На учасників та гостей чекають сюрпризи – церемонія відкриття після дворічної перерви знову повернеться у стіни Одеського оперного театру, на Потьомкінських сходах можна переглянути чорно-білі фільми. Уперше презентують мюзикл.

До того ж, фестиваль запровадив новий конкурс – європейського глядацького документального кіно. Українські режисери покажуть п’ять повних та 20 коротких метрів. Багато буде серіалів – наголосили організатори. Цікавим та несподіваним назвали також цьогорічний склад журі.

“Представляю самого напевно головного героя сьогоднішньої презентації – це главу журі – Крістофера Хемптона. Я думаю, що для багатьох це прізвище знайоме – це оскароносний сценарист. Відомий тим, що він був наймолодшим творцем п’єс для театру в Остенде. Локації всі залишилися без зміни, що ми змінили – це премії – вони збільшилися. І сьогодні у нас вони становлять 5 тисяч євро за кращий фільм, 3 тисячі – за кращу режисуру і дві тисячі – за кращу акторську роботу”, – розповіла президент Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторія Тігіпко.

Одеський фестиваль перетворився вже у надзвичайно важливу індустріальну кіноподію не тільки в Україні, а й у східній Європі”, – каже голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Читайте також:

В анексованому Криму шукають шляхи вирішення проблеми з чергою в дитсадки

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *