Депутати пропонують повернутись до паперових свідоцтв права власності на нерухоме майно

У парламенті зареєстрований законопроект «Про внесення змін до Закону України« Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень» щодо  оформлення права власності на нерухоме майно» (№4768). У документі пропонується доповнити закон ст.26-1 і 26-2, якими регламентувати формування і видачу свідоцтва про право власності на нерухоме майно, пише Закон і бізнес

Ініціатори змін відзначають, що з прийняттям 26 листопада 2015 закону «Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень» в новій редакції був ліквідований порядок видачі свідоцтв про право власності на нерухоме майно, які друкувалися на бланках суворої звітності, з підписом керівника організації та / або державного реєстратора, з мокрою печаткою.

На сьогодні при оформленні права власності на новостворене майно не передбачається отримання такого документа, а видається «листок формату А4, на якому друкується інформація з Державного реєстру речових прав».  Автори проекту вважають, що таким чином виключається захист прав власника у разі зникнення відповідної інформації і / або відсутності доступу до Державного реєстру прав власності.

Читайте також:

Куди подінуться ЖЕКи після 1 липня?

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *